Reina i Dames de les Festes de Vila-real 2019

Reina i Dames de les Festes de Vila-real 2019

La Junta de Festes de Vila-real comunica, que el divendres dia 11 de gener es realitzarà l’acte de Nomenament de la Cort d’Honor 2019.
A l ́igual que l ´any passat, s’escollirà en una reunió extraordinària de la Junta de Festes, aquesta mateixa vesprada, a la Reina de les Festes 2019. El nom es farà públic en aquest mateix acte de Nomenament.

La Reina es:

● Carmen Rubert López.

La seu cort estarà formada per:
● Àgata Martínez Andreu
● Bárbara Martínez Andreu
● Isabel González Montesinos
● Tania Ripollés Gil

TANIA RIPOLLÉS GIL
TANIA RIPOLLÉS GIL
Tania té 18 anys i estudia formació professional d’educació infantil a l’IES Ribalta de Castelló.
És membre de la Congregació de Filles de Maria Immaculada, també forma part del Cor de Jesús i a més de menuda era pastoreta de Sant Pasqual.
La seua penya es diu Atavalà i els actes que destacaria de la setmana de festes són: la presentació ja que és un moment molt emotiu i l’ofrena a sant Pasqual, a més dels actes gastronòmics destaca la nit de la xulla.
El que més li agrada de les festes és la germanor de les penyes. A més de l’oportunitat de reviure les tradicions del poble de Vila-real, juntament amb els ciutadans. Per a ella, ser membre de la cort d’honor és una il·lusió que esperava des de menuda i així poder representar el seu estimat poble.
Espera amb impaciència aquesta experiència, ja que no tot el món te l’oportunitat de veure les festes des d’un altre punt de vista.

ISABEL GONZÁLEZ MONTESINOS
ISABEL GONZÁLEZ MONTESINOS
Isabel té 16 anys i està estudiant primer de batxillerat en el Laude British School of Vila-real.
Membre del Grup de Danses El Raval, des de ben menuda participa dels balls tradicionals del nostre poble.
És de la Penya La Desfalcà i els actes que destaca de les festes són: l’ofrena de flors a sant Pasqual, les processons i tots els actes on es pot posar la roba tradicional que fa honor a la dona de Vila-real.
Destaca la germanor i l’ambient que hi ha pels carrers, i sobretot, veure que la gent participa de tots els actes que es preparen per a tota la setmana.
Des de menuda, quan ballava en el grup de danses, tenia la il·lusió de poder representar les tradicions del seu poble algun dia, i enguany està contenta d’haver complit aquell somni i orgullosa
d’aquesta oportunitat.
Un factor que la motiva per formar part de la cort d’honor és el fet de fomentar aquesta tradició tan bonica i especial.
Per a ella, ser escollida és complir una il·lusió, i poder representar les tradicions de Vila-real és tot un orgull. A més, és una ocasió única per a gaudir de les festes des d’una altra perspectiva. Espera amb moltes ganes aquesta experiència, ja que pensa que conéixer gent nova del món de la festa serà inoblidable.
BÁRBARA MARTÍNEZ ANDREU
BÁRBARA MARTÍNEZ ANDREU
Bárbara té 19 anys i està estudiant segon de Medicina a l’UCH CEU de Castelló.
És membre de la Congregació de Filles de Maria Immaculada, on pertany al grup de danses. També és catequista a la parròquia de Santa Isabel i a més pertany a la Confraria de Santa Maria Magdalena.
És membre de la penya Engalac i de les festes ressalta amb il·lusió les ofrenes als patrons, la baixada de la Mare de Déu de Gràcia i tots els actes on les penyes són els partícips com, per exemple, les
paelles, el tombet, la cavalcada…
El que més li agrada de les festes és l’ambient i l’harmonia que es crea entre els veïns i les veïnes. A més de gaudir de les penyes i de la festa en cada cantó.
La il·lusió que representa aquest càrrec per a ella és immensa, i està segura que serà una experiència inoblidable i on podrà conéixer molta gent. A més compartirà un gran any amb la seua germana
Ágata.

CARMEN RUBERT LÓPEZ
CARMEN RUBERT LÓPEZ
Carmen té 17 anys i estudia 2n de batxillerat al Laude British School of Vila-real.
És membre de la Congregació de Filles de Maria Immaculada i a més forma part del grup COM de la Consolació de Vila-real.
L’acte que destaca de les festes és la proclamació de tota la cort d’honor, un dia que a sa casa viuran amb molta il·lusió ja que sa mare va ser reina de Vila-real l’any 1990.
Espera amb molta alegria l’ofrena a sant Pasqual i la baixada de la Mare de Déu de Gràcia, dos actes molt importants on el poble es vesteix amb les millors gales per retre’ls homenatge.
Per a Carmen formar part de la cort d’honor de Vila-real és viure una experiència semblant a la viscuda per sa mare i que tantes vegades ha sentit a casa que s’ha convertit en un somni per a ella.
Està segura que serà un any inoblidable on podrà conéixer molta gent i on podrà compartir amb altres xiques la mateixa il·lusió de representar el seu estimat poble.

ÀGATA MARTÍNEZ ANDREU
ÀGATA MARTÍNEZ ANDREU
Àgata té 16 anys i està cursant primer de batxillerat a l’IES Santa Maria.
Pertany a la Congregació de Filles de Maria Immaculada, on és membre del grup de danses. També és de la Confraria de Santa Maria Magdalena i catequista a la parròquia de Santa Isabel.
Els actes que destaca de les festes són: la processó i l’ofrena a sant Pasqual, la baixada de la Mare de Déu de Gràcia i els actes taurins.
El que més li agrada és l’ambient que es viu al carrer, ja que fomenta la convivència entre tots els veïns de Vila-real.
Per a ella, aquesta experiència és un orgull i l’oportunitat de representar la dona de Vila-real, una il·lusió que té des de menuda que a més podrà compartir amb la seua germana Bárbara.
Gaudir de les festes des d’una altra perspectiva, com a membre de la cort d’honor, creu que és una experiència única i inoblidable que no pot deixar escapar, ja que només passa una vegada en la vida.