La Regidoria de Normalització Lingüística convoca els Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per a l’any 2021

La Regidoria de Normalització Lingüística convoca els Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per a l’any 2021

Un any més no volem faltar a la cita i, a pesar de la pandèmia, la Regidoria de Normalització Lingüística convoca els Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu per a l’any 2021, amb el suport de l’Associació Cultural El Guitarró, que l’any 1997 els va convocar per primera vegada. A partir de la segona convocatòria, l’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, s’incorpora a l’organització dels Premis Maig com a patrocinador i col·laborador. L’any 2018 se signa un acord de cessió de la convocatòria dels Premis Maig, de manera que és l’Ajuntament l’encarregat d’impulsar-los, amb el compromís de respectar els seus trets d’identitat. A més, passen a denominar-se Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu.

Aquests premis, actualment, compten amb un prestigi important dins de les convocatòries literàries que es promouen en tot l’àmbit lingüístic propi, no només per una trajectòria ja dilatada en el temps o perquè ofereixen una dotació que els situa entre els guardons capdavanters, sinó perquè, al llarg d’aquests anys, s’han llaurat fama de rigorosos, solvents i equànimes a l’hora de reconéixer la qualitat literària.

Poden optar als Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla, en la convocatòria de 2021, les obres de prosa narrativa de creació estrictament literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen estat premiades en altres certàmens. La seua extensió haurà d’estar entre els 3.500 i els 8.000 caràcters, espais inclosos. S’estableixen dos premis, amb una dotació econòmica de 600 euros per al guanyador absolut i una dotació de 300 euros per al segon. Les obres aspirants ja es poden remetre per correu electrònic a l’adreça premismaig@gmail.com fins al 31 de juliol de 2021.

Si voleu més informació, podeu consultar les bases completes en la seu electrònica de l’Ajuntament de Vila-real (https://seuelectronica.vila-real.es) i en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP) número 71, de 15 de juny de 2021. També podeu consultar la convocatòria anual i els contes guanyadors de les edicions anteriors en la secció de Normalització Lingüística del web de l’Ajuntament de Vila-real dedicada als Premis Maig, www.vila-real.es/premismaig.

Sobre la convocatòria d’enguany, Noelia Samblás, regidora de Normalització Lingüística ha declarat que «a causa de les restriccions i les mesures sanitàries provocades per la pandèmia, tant la convocatòria com l’acte de lliurament es faran més tard del que és habitual, perquè no hem tingut festes de sant Pasqual.» I ha afegit «estem treballant perquè l’acte de lliurament dels premis es puga celebrar al voltant de la festivitat del 9 d’octubre».