La Asociación XiCaEs, conjuntamente con Fundació Caixa Rural Vila-real y el Ayuntamiento de Vila-real, están llevando a cabo una nueva actividad de ocio terapéutico a través de la danza dirigida a niños y niñas con necesidades educativas especiales. Se trata de un taller gratuito abierto a la ciudadanía impartido por profesionales de la danza que desarrollan la actividad respaldados por monitores y monitoras de apoyo según las necesidades de los participantes.
El edil de Servicios Sociales, Toni Marín, y la presidenta de XiCaEs y Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, han podido asistir a una de las clases donde los usuarios les han mostrado todo lo que están aprendiendo con estos talleres. Estos se imparten los miércoles y los viernes, de 17.30 a 18.30h, en el Centro Social de Fundació Caixa Rural Vila-real hasta el mes de junio. Los interesados en participar en esta actividad gratuita pueden inscribirse rellenando un formulario en este enlace https://www.fundaciocaixarural.org/es/taller-dansa/
Toni Marín ha agradecido el trabajo de XiCaEs y la Fundació Caixa Rural Vila-real para favorecer la calidad de vida y la integración de los niños y niñas con necesidades especiales y ha destacado que “con iniciativas como este taller comprobamos los frutos tan positivos que se obtienen gracias a la alianza que desde el Ayuntamiento mantenemos con las entidades de la ciudad”.
La realización de actividades que fomentan la promoción del ocio y el tiempo libre es fundamental para favorecer la integración comunitaria de las personas con diversidad funcional. Este tipo de iniciativas como talleres de danza, deportes o actividades culturales, pueden establecer relaciones significativas con otros individuos y sentirse parte activa de la comunidad.
Estas actividades permiten superar aislamientos sociales y desarrollar habilidades sociales en un ambiente natural sin discriminación. Además, favorecen la interacción, así como la autonomía y ayudan a mejorar la calidad de vida de las personas con diversidad funcional, proporcionándoles una vía para expresarse, disfrutar del tiempo libre, y sobre todo, sentirse parte de un conjunto más grande, un elemento clave para conseguir una sociedad más equitativa e inclusiva.
Ajuntament de Vila-real i XiCaEs realitzen un taller de dansa terapèutica per a xiquets i xiquetes amb capacitats especials
L’Associació XiCaEs, conjuntament amb Fundació Caixa Rural Vila-real i l’Ajuntament de Vila-real, estan duent a terme una nova activitat d’oci terapèutic a través de la dansa dirigida a xiquets i xiquetes amb necessitats educatives especials. Es tracta d’un taller gratuït obert a la ciutadania impartit per professionals de la dansa que desenvolupen l’activitat recolzats per monitors i monitores de suport segons les necessitats dels participants.
L’edil de Serveis Socials, Toni Marín, i la presidenta de XiCaEs i Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, han pogut assistir a una de les classes on els usuaris els han mostrat tot el que estan aprenent amb els tallers. Les classes s’imparteixen els dimecres i els divendres, de 17.30 a 18.30h, en el Centre Social de Fundació Caixa Rural Vila-real fins al mes de juny. Els interessats a participar en esta activitat gratuïta poden inscriure’s emplenant un formulari en aquest enllaç https://www.fundaciocaixarural.org/es/taller-dansa/
Toni Marín ha agraït el treball de XiCaEs i la Fundació Caixa Rural Vila-real per a afavorir la qualitat de vida i la integració dels xiquets i xiquetes amb necessitats especials i ha destacat que “amb iniciatives com este taller comprovem els fruits tan positius que s’obtenen gràcies a l’aliança que des de l’Ajuntament mantenim amb les entitats de la ciutat”.
La realització d’activitats que fomenten la promoció de l’oci i el temps lliure és fonamental per a afavorir la integració comunitària de les persones amb diversitat funcional. Amb este tipus d’iniciatives com a tallers de dansa, esports o activitats culturals poden establir relacions significatives amb altres individus i sentir-se part activa de la comunitat.
Estes activitats permeten superar aïllaments socials i desenvolupar habilitats socials en un ambient natural sense discriminació. A més, afavoreixen la interacció, així com l’autonomia i ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, proporcionant-los una via per a expressar-se, gaudir del temps lliure, i sobretot, sentir-se part d’un conjunt més gran, un element clau per a aconseguir una societat més equitativa i inclusiva.