Vila-real intensifica els tractaments per a previndre els focus de mosquits durant l’estiu

Vila-real intensifica els tractaments per a previndre els focus de mosquits durant l’estiu

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Públics, ha intensificat els tractaments preventius amb l’objectiu de previndre la proliferació de mosquits amb la pujada de les temperatures durant la temporada estival. Així, encara que l’empresa adjudicatària del control de plagues de mosquits realitza accions preventives durant tot l’any, en els mesos previs a l’estiu es reforcen els tractaments específics en zones que poden presentar una major problemàtica o en les quals es detecta activitat.
En el nucli urbà, s’està realitzant un control dels embornals, per ser possibles focus a causa de l’acumulació d’aigua. Així mateix, en la zona rural es duen a terme tasques de monitoratge i tractament en basses, així com en arquetes. El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, explica que “encara que des de fa anys el seguiment per a evitar les plagues de mosquits es realitza durant tot l’any, la realitat és que amb l’arribada de la calor, s’incrementa el risc d’aparició de focus i per això hem accentuat els tractaments en el terme municipal, especialment en les zones que presenten una major problemàtica”.
El consistori va adjudicar recentment un nou contracte de control de plagues que inclou, d’una banda, els tractaments contra els mosquits, i d’altra banda, el servei de desinfecció, desinsectació i desratització a la ciutat. Tots dos lots han sigut adjudicats a l’empresa Stoplagas per un termini de dos anys i un import de 73.000 euros. El pla integral de control de plagues de mosquits inclou tractaments periòdics en tots els embornals del municipi (aproximadament 4.000 embornals), en els edificis municipals i en el medi rural.
Com a complement a l’acció que duu a terme l’Ajuntament, el Servei Provincial de Plagues de la Diputació Provincial de Castelló s’encarrega del monitoratge i tractament en el medi natural, així com de l’emissió d’informes sobre les inspeccions realitzades en l’àmbit urbà.
Amb tot, el regidor de Serveis Públics recorda que, encara que l’Ajuntament actua en aquests punts, és important que els particulars prenguen una sèrie de precaucions per a evitar la presència de focus en propietats privades. Així, és important mantindre netes les basses i piscines així com evitar els recipients situats en espais a l’aire lliure susceptibles d’emmagatzemar aigua com a plats davall dels tests, cendrers, regadores, poals o pitxers.