Reobri al públic el Castell de Vilafamés

Reobri al públic el Castell de Vilafamés

El Castell de Vilafamés torna a estar obert al públic. L’actuació de millora i adequació de l’entorn arquitectònic, d’enorme valor patrimonial i cultural, ha finalitzat amb èxit. Les tasques s’han dirigit a dos vessants: per una part, la rehabilitació comporta un augment de la seguretat dels vianants que visiten el recinte, amb una major accessibilitat i una correcta adequació d’accessos i recorreguts interiors amb passarel·les.

Per una altra part, la rehabilitació s’ha dut amb la protecció de les àrees pendents d’intervenció arqueològica futura. A més, s’ha actuat en la conservació dels paraments defensius de la fortificació del Castell, amb els diferents estrats formats per les diferents cultures i generacions anteriors.

El projecte va començar a principis de gener amb les corresponents tasques d’excavació i senyalització de les zones on s’ha actuat. Així, el consistori ha dedicat una inversió de 111.455 euros de fons propis.

– El Castell, símbol cultural i turístic

El Castell corona la silueta de Vilafamés i fonamenta l’oferta patrimonial i cultural d’un dels pobles més bonics d’Espanya. Amb l’adequació d’aquest espai d’alt valor arquitectònic i històric, l’estratègia elaborada del consistori garanteix una millor experiència per als milers de visitants que arriben al municipi cada any.