La vicepresidenta del Consell obri el debat a la prohibició del bou al carrer

La vicepresidenta del Consell obri el debat a la prohibició del bou al carrer

El bou al carrer no deixa de crear polémica i copar l’actualitat i és que després de la celebració de la Comissió Consultiva de Festejos Taurins Tradicionals de la Comunitat per a analitzar l’alta sinistralitat i trobar una solució, ja que recordem que han mort 7 persones, dos d’elles a Castelló, ahir la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, va defensar obrir el debat sobre la prohibició dels bous davant, segons ella, la creixent consciència animalista. A més, va sugerir que la normativa actual no és suficient per a evitar decessos. Encara que Mas va reconèixer que no és moment d’abordar aquests canvis, sobretot si tenim en compte que molts pobles estan en el mig de les seues festes o a punt de celebrar-les sí que afirma que el debat hauria de donar-se abans de l’estiu que ve.

Les reaccions no d’han fet esperar. Penyes, associacions taurines i partits polítics, entre ells el PSPV, han criticat les seues paraules i alcaldes de Compromís han aludit per exemple, com és el cas de l’alcalde de Borriol, Héctor Ramos,a que és un tema complicat i queno vol entrar en debat. També Alfred Remolar, alcalde de Betxí, manifesta que és una fiesta molt arraigada i Jordi Alcón, alcalde de Vistabella, resta importancia a les declaracions ja que segons ell obrir un diàleg no implica res i que és una assumpte que hauríen de decidir els veïns.

El secretari general provincial del PSPV provincial, Samuel Falomir, ha assegurat que “l’únic debat que s’ha d’obrir és de quina manera millorar la seguretat dels tradicionals bous al carrer” i remarca que les exhibicions taurines tenen garantit el futur a la província i a la Comunitat. Falomir es pregunta si Compromís va a prohibir els bous al carrer en Borriol, Betxí, Vistabella i Argelita, municipis on governa. «Si estan en contra dels festejos taurins que ho deixen clar i que no enganyen a la ciutadania». La polèmica està servida.