La manifestació del 8M a València serà «abolicionista i reivindica a les dones com a subjecte polític del feminisme»

La manifestació del 8M a València serà «abolicionista i reivindica a les dones com a subjecte polític del feminisme»

La pancarta de capçalera de la manifestació del 8M a València obrirá amb el lema acordat “Les dones fem revolució feminista”comptarà amb la participació de més de 200 organitzacions ahderides.

L’hora de començament serà a les 19.00 hores, partint des del carrer Xàtiva al costat de l’institut Lluís Vives de València i finalitzarà en la Torres de Serrans, discorrent per Xàtiva, Guillem de Castro Passeig Petxina i Blanqueríes per a finalitzar en Torres de Serrans, on es llegirà el manifest per 4 dones que representen algunes de les diferents realitats de les dones, una dona jove, una major, una dona migrant i una dona amb discapacitat. A més de la lectura del manifest està previst que actue el Cor feminista Dona Veu i la rapera Tesa.

Entre les reivindicacions consensuades més significatives que recull el manifest d’este 8M està el assenyalar les dones com subjecte polític del feminisme, reivindicar-nos com a abolicionistes de la prostitució, denunciar que la prostitució i els ventres de lloguer són violència contra les dones i explotació  i per tant haurien de declarar-se pràctiques delictives i prohibir-se.

El manifest recull moltes altres reivindicacions, al voltant de més de 20 qüestions o eixos imprescindibles per a avançar en la construcció d’una societat més justa i igualitària. Entre les quals destaquen l’exigència que el dret a l’avortament es puga exercir en la Comunitat Valenciana dins del sistema públic de salut sense problemes ni obstacles i completament gratuït, ja que encara no és una realitat. És inconcebible que dones que vulguen avortar estiguen patint assetjament a les portes de les clíniques, com els casos de Castelló.

El feminisme valencià exigeix, la implantació de la coeducació com a eina per a educar en valors d’igualtat i feministes imprescindibles per a un futur lliure de violències i creences masclistes. La derogació de la llei d’estrangeria, pensions dignes, solucions reals per a erradicar la pobresa de les dones, compartir les cures com una corresponsabilitat entre la família, estat i empreses… totes les reivindicacions conformen l’agenda feminista amb la convicció que ha de ser assumida per l’agenda política, perquè és de justícia.

Som conscients que els assoliments i avanços aconseguits pel moviment feminista sempre estan en qüestió, actualment vivim un atac reaccionari i negacionista que vol retornar a les dones a les llars callades i submises o relegar-nos a mers objectes sexuals. Fem una crida al fet que totes juntes denunciem i diguem NO a aquesta societat patriarcal, masclista, feixista, racista. capitalista i colonialista.

Per tot això fem una crida a participar aquest 8 de març, el feminisme és el camí i juntes, organitzades i mobilitzades som més fortes en la lluita. Tots els dies són 8 de març!