Domingo Vicent (Cs per Vila-real) aposta per reconvertir del Molí de l’ermita

Domingo Vicent (Cs per Vila-real) aposta per reconvertir del Molí de l’ermita

El regidor de Vila-real ha traslladat una nova iniciativa per a la ciutat de Vila-real “per estudiar la viabilitat jurídica i econòmica d’utilitzar l’edifici del Molí de l’Ermita com a establiment hoteler i indicar les condicions que es deurien complir, així com analitzar l’impacte econòmic que tindria en els comptes de l’Ajuntament i quants llocs de treball es podrien crear o els diferents usos alternatius que es podrien albergar”, ha explicat Domingo Vicent.

Creem que l’entorn en el que s’encontra el Molí i l’immoble adjunt permetria l’explotació com a hotel rural o en encant. A més de poder passar un temps envoltat de la naturalesa i el Riu Millars, és un espai que facilita la pràctica esportiva de diferents disciplines, des del running o el senderisme, a el condicionament físic en general, passant per la natació a la piscina municipal, o com a punt de partida de rutes ciclistes.

Aquestes construccions son difícil de detallar quan es van dur a terme, però els arxius municipals indiquen que es van realitzar a finals del segle XVIII o principis de XIX. “Els molins han tingut un paper imprescindible en la història dels vila-realencs i sempre seran un espai referent i d’identitat, però les administracions tenim la responsabilitat de treballar per conservar-los i ficar-los en valor i ara mateix es troba en una situació de desús que sols provoca el deteriorament d’aquest punt referent per a Vila-real”, ha conclòs el lliberal.