Parlem amb Juan Canós, regidor d´Obra Pública, a l´Ajuntament de Burriana

Parlem amb Juan Canós, regidor d´Obra Pública, a l´Ajuntament de Burriana

02-11-23-juan-canos-vox-burriana.mp3

L´Ajuntament de Burriana ha projectat la recreació de l´antic embarcador com a atractiu turístic per al municipi. Així, en ple extraordinari, el consistori ha dotat mitjançant una modificació de crèdit una partida pressupostària de 10.000 euros per al projecte bàsic de la recreació de l´antic embarcador. D´aquesta manera, es fan els primers passos per a sol·licitar la concessió a la Direcció General de la Costa i la Mar, competència del Ministeri per a la Transició Ecològica.
El projecte turístic es tracta d´una reproducció similar al que la firma importadora i distribuïdora de fruites “Isaacs & Sous“ de Londres, va construir en 1889, amb una estructura d´acer i coberta de fusta que posseïa una longitud aproximada d´uns 120 metres mar endins. Un embarcador que posteriorment, va ser destruït parcialment, el 7 de febrer de 1898, pel xoc frontal del vaixell anglés
“Breidablink“, de la naviliera McAndrews & Co. Anys més tard, el 26 de desembre de 1926, un temporal l´acabava de destruir, perquè en 1944, part de l´estructura que havia quedat submergida, fora desmuntada.