La Diputació obri les seues portes a l’excel·lència gastronòmica amb el IV Festival ‘Castelló Ruta de Sabor’

La Diputació obri les seues portes a l’excel·lència gastronòmica amb el IV Festival ‘Castelló Ruta de Sabor’

La Diputació Provincial obri les seues portes a l’excel·lència gastronòmica en el IV Festival ‘Castelló Ruta de Sabor’.

La institució provincial, a través del Patronat Provincial de Turisme, ha iniciat este divendres la quarta edició de l’esdeveniment gastronòmic que reunix a Benicàssim, fins al diumenge 19, a més d’una vintena de productors castellonencs i 13 xefs Estrella Michelin i Sol Repsol que exhibixen l’excel·lència culinària amb els millors sabors de tota la província.

“Durant tres dies, la qualitat dels nostres productes i les cuidades elaboracions tornaran a atraure als paladars més exigents reafirmant, en esta cita, l’aposta de la Diputació per mostrar i posar en valor tota la grandesa gastronòmica de la nostra terra”, ha destacat la presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina.

La dirigent provincial, al costat de la consellera d’Innovació, Industrial, Comerç i Turisme, Marián Cano, el vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez, i l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha visitat esta vesprada el certamen gastronòmic situat en l’amfiteatre Pepe Falomir al costat de la Torre Sant Vicent. Un espai que fins al diumenge 19 d’octubre contempla un ampli programa d’activitats i mostres que giren al voltant de l’excel·lència dels productes de ‘Castelló Ruta de Sabor’.

Durant la visita als diferents expositors, Marta Barrachina ha posat en valor l’espai “en el qual es concentra una mostra d’eixa àmplia riquesa gastronòmica de la qual podem presumir a la província de Castelló i que cada dia més persones descobrixen”. “És un orgull comprovar com sota la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ tenim ja més de mig miler de membres que cada dia amb el seu treball milloren, encara més, la gastronomia de Castelló i l’experiència única d’assaborir els seus productes”, ha afegit el vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez.

Per part seua, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha posat en valor la celebració del IV Festival Gastronòmic en el municipi de Benicàssim organitzat per la Diputació de Castelló qualificant-lo com “una excel·lent oportunitat per a donar a conéixer els productes de la nostra terra així com l’excel·lent gastronomia de tota la nostra província. Durant este cap de setmana 13 xefs Estrella Michelin i Sol Repsol s’uniran per a donar forma als sabors més destacats dels nostres productes autòctons”. A més, ha assenyalat que “este esdeveniment representa un aparador ideal ja no sols per a donar a conéixer els sabors únics de Castelló, sinó també per a descobrir racons meravellosos de la nostra província durant el mes d’octubre considerat de temporada baixa contribuint a desestacionalitzar la nostra oferta turística”.

En esta quarta edició, la mostra congrega a més d’una vintena d’empreses castellonenques: Licora (l’Alcora), La Posteta (Figueroles), Fruits de la Terra (La Pobla de Benifassà), La Cabanenca (Burriana), Agua de Benassal, Mel Mas de l’Argila (Benlloc), La Tosquilla (Nules), Mieles La Alquería (Montanejos), Porcellet (Traiguera), Patatas fritas Geysel (Sant Mateu), Licor Nelet (Vila-real), Turrones Agut de Benlloc, Jamones Alfredo Monfort (Todolella), Croquellanas Melanosporum (Morella), Bolíssim (Vilafranca), Mos de Bresca (Llucena), Clos d’Esgarracordes (Les Useres), Quesos Tot de Poble (Les Coves de Vinromà), Finca Varona La Vella (Sant Mateu), Cerveceria artesana l’Audaç (Soneja), Quesos de Catí i Pobill Ecològics (Càlig/Traiguera).

A més de l’excel·lent qualitat i varietat de les matèries primeres i elaborades que es podran adquirir durant estos tres dies, un altre dels atractius és la presència de cuiners de conegut renombre.

Respecte a este talent culinari que es dona cita a Benicàssim, els xefs Estrella Michelin de la província de Castelló Miguel Barrera, de Cal Paradís, Alejandra i Emanuel de Atalaya i Raúl Resino, del restaurant Raúl Resino formen part dels 13 que participen en esta cita que inclou conferències i showcookings oberts a tot el públic.

Al costat d’ells, l’esdeveniment reunix a més referents del panorama autonòmic com Vicky Sevilla (Arrels, Sagunt) o del nacional com Álvaro Mina (Mina, Bilbao), Germán Espinosa i Diego Mondragón (MAE, Barcelona), Alvar Hinojal (Alquímia – Laboratorio, Valladolid), María Gómez (Magoga, Cartagena), Fran López (Villa Retiro, Xerta -Tarragona), Aitor López (Citrus del Tancat, Alcanar – Tarragona) i Fran Martínez (Maralba, Almansa).

En total, sumen dotze Estreles Michelin i díhuit Sols Guia Repsol, “alguna cosa que confirma el nivell i la importància d’un esdeveniment impulsat per la Diputació de Castelló, a través del Patronat Provincial de Turisme, que s’ha convertit en referent en conjuminar noms tan reconeguts amb l’alta qualitat dels productes de ‘Castelló Ruta de Sabor’, a la qual es continuen sumant cada dia més productors”, ha ressaltat la dirigent provincial.

Respecte als establiments de restauració, són mitja dotzena de restaurants els que disposen d’estand propi: Riscla, de l’Alcora, Vermuda d’Alcossebre, el foodtruck La Porcelleta de Traiguera i des de Benicàssim, Rebost de Roures, Taverna La Niña i El Tinglao.

El IV Festival Gastronòmic ‘Castelló Ruta de Sabor’ compta també amb espais familiars i zones de descans, així com activitats d’animació, per a ampliar esta experiència gastronòmica. Després d’una primera jornada, la fira obrirà les seues portes este dissabte en horari d’11.00 a 22.00 hores, mentres que el diumenge 19, l’horari serà d’11.00 a 15.00 hores.