Esquerra Unida de Borriana demana la suspensió de l’Arenal Sound 2020

Esquerra Unida de Borriana demana la suspensió de l’Arenal Sound 2020

«Negar que la situació actual és dramàtica seria posar-se una bena en els ulls i sembla que és precisament el que li passa a l’equip de govern de l’Ajuntament de Borriana, que es mostra incapaç
de prendre decisions valentes encaminades a eradicar el COVID-19 de les nostres vides malgrat que, algunes d’aquestes, no siguen d’allò més popular i difícils de prendre· expliquen des de la formació d’Esquerra Unida de la ciutat.

«Els polítics no hem de pensar en els vots sinó en la millora de les condicions de vida de les nostres veïnes i els nostres veïns i, en una situació tant tremenda com la que estem vivint, pensar en si alguna decisió es impopular i quin cost en vots pot tindre és, a més a més de demagògica, absolutament irresponsable» exposa el seu líder, Paco Salido.

«Els fets ens estan dient clarament quina ha de ser la decisió que ha de prendre l’equip de govern, però es resistixen a veure-ho i no actuen. La suspensió d’esdeveniments de masses com son l’Eurocopa de Nacions de futbol, la celebració de l’orgull gai en Madrid o el major esdeveniment esportiu del planeta, com son, els Jocs Olímpics, haurien d’haver fet obrir els ulls al Partit socialista, a Compromís i a l’oposició al complet. Perquè si bé, l’equip de govern format per els socialistes i Compromís, no han dit esta boca és meua, la resta de partits de l’oposició tampoc parlen» diuen des de EU.

Salido llança aquesta hipòtesis: «Potser hi ha massa interessos en joc i la salut de la gent de Borriana no els sembla el suficientment important com per a deixar-los a un costat i actuar en responsabilitat. És per això que, vist que ningú fa un exercici de responsabilitat, des d’Esquerra Unida ens vegem en l’obligació de dir-li a l’equip de govern que prenga la decisió de suspendre l’Arenal Sound. Amb el COVID-19 latent, Borriana no pot congregar a 60.000 persones en un espai reduït, duran varis dies, en concerts massius, en gent compartint dutxes, banys, zones d’acampada, sense cap control sobre la salut de les persones. Borriana no pot convertir-se en el centre de les infeccions a nivell mundial perquè un equip de govern visca sotmés als interessos d’uns empresaris que, des de fa anys, governen la ciutat en l’ombra».

Des de Esquerra Unida volen alertar a la població i a l’equip de govern del greu perill que suposaria la celebració del festival Arenal Sound i advertir que, en cas de que l’ajuntament fera cas omís, i es celebrara, «ens voríem en l’obligació de posar la corresponent denuncia i demanar que fiscalia intervinguera».

Com que tot això la formació no vol que passe, «perquè seria roin per a tots (ajuntament, empresaris, població, gent que te previst vindre a l’arenal Sound) i com que, l ́única cosa que ens mou és vetlar per la salut de la gent de la nostra ciutat, la de totes les persones que tinguen pensat vindre al festival i inclús la nostra pròpia salut, instem a l’alcaldessa a que anuncie, quant abans millor la suspensió del festival».

Esquerra Unida vol agrair a la població de Borriana l’esforç que estan fent en respectar les normes i el confinament al que ens vegem sotmesos perquè és la única forma de fer que aquest malson passe quan abans millor. Així com donar les gracies per la comprensió cap a la decisió que «estem demanant que es prenga perquè, entenem que la gent tinga ganes de festival, a bon segur
més ganes que mai, però el que toca és no posar en risc cap vida i això passa per la suspensió immediata de l’Arenal Sound».