L’Ajuntament de Burriana, a través de la Regidoria de Turisme, ha anunciat la celebració de la jornada gastronòmica «Assaborint Burriana a la Tardor», coneguda popularment com «la jornada de la cullera». Aquesta iniciativa, organitzada per l’Associació d’Hostaleria de Burriana, es durà a terme del 14 al 30 de novembre, ambdós inclosos, amb l’objectiu de dinamitzar el sector en la temporada de tardor i promocionar la gastronomia local.
La jornada, que va nàixer durant l’època de les restriccions d’aforament a causa de la COVID-19 com una alternativa a la tradicional ruta de la tapa, s’ha consolidat com una cita ineludible per als amants de la cuina tradicional. En aquesta edició, l’aposta principal és l’ús de productes de quilòmetre zero (Km 0), realçant la qualitat de les matèries primeres autòctones de Burriana per a l’elaboració de menús o plats únics de cullera, perfectes per al temps tardorenc.
Un total de set locals de la capital de la Plana Baixa pertanyents a l’Associació d’Hostaleria de Burriana participen en aquesta edició: Restaurant Nàutic, Bombora’s, Coppelia Bonica, Comboi Grill, D’Maria, Ca la Rosa i Pinocchio. Cadascun d’ells oferirà propostes culinàries distintives, posant en valor la riquesa del rebost de proximitat i el receptari local. Per a conéixer els horaris de servei i les creacions gastronòmiques específiques que cada local ha preparat per a «Assaborint Burriana a la Tardor», es prega als interessats contactar directament amb els establiments participants.
La presentació d’aquestes jornades ha comptat amb la presència de l’alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, qui va voler mostrar el suport institucional a l’hostaleria local. Per la seua banda, la regidora de Turisme, Noelia Peris, ha destacat que “la jornada ‘Assaborint Burriana a la Tardor’ s’ha convertit en un gran aparador per a la nostra hostaleria. És una oportunitat excel·lent per a demostrar el talent i la qualitat dels nostres xefs, i és especialment important l’aposta que han fet enguany pel producte Km 0, que unix l’excel·lència gastronòmica amb la sostenibilitat i el suport als nostres productors locals.”