Bloc i País denuncia que el govern estatal torna a incomplir una vegada més el seu propi calendari per a la reforma del finançament autonòmic

Bloc i País denuncia que el govern estatal torna a incomplir una vegada més el seu propi calendari per a la reforma del finançament autonòmic

Bloc i País, corrent sobiranista de Més-Compromís (antic Bloc Nacionalista Valencià), partit majoritari de la coalició Compromís, ha denunciat que el govern estatal ha tornat a incomplir el termini de l’acord pel qual s’havia compromés a presentar un document d’esborrany de reforma del finançament autonòmic abans que acabara el mes de novembre de 2021. A data d’1 de desembre, aquest fet no s’ha produït i, doncs, el calendari que el govern estatal havia acordat amb la formació Compromís s’ha incomplit.

En aquest sentit, Vicent Fernàndez i Capilla, coordinador de BiP, ha destacat que «es tracta d’un incompliment reiterat que hauria de tindre conseqüències», ja que «plou sobre mullat». En concret, el dirigent sobiranista ha explicat que l’actual sistema de finançament està caducat des de fa 7 anys i «no pot ser que els valencians siguem sempre la moneda de canvi de tot».

Així, segons Fernàndez i Capilla, «Més-Compromís i Compromís han de donar resposta a les manifestacions de quasi tota la societat civil i política valenciana del passat 20 de novembre i forçar que el govern de la Generalitat al complet condemne i pressione amb contundència per evitar que aquest nou incompliment amb el poble valencià es torne a repetir».