Artesania, divulgació gastronòmica i tradició marquen la Fira de Tots Sants de Vistabella del Maestrat

Artesania, divulgació gastronòmica i tradició marquen la Fira de Tots Sants de Vistabella del Maestrat

En Vistabella del Maestrat s’ha viscut un cap de setmana de gran intensitat en el marc de la XVI Fira de Tots Sants. Amb una participació molt alta durant tota la programació cultural, veïnat i visitants han gaudit d’una gran varietat d’actes i activitats, amb un espai principal per a la divulgació gastronòmica i l’oportunitat per a adquirir i conèixer productes artesanals de gran qualitat en l’espai Firal ubicat a la Plaça del Dau.

La inauguració de la Fira fou al ritme de les campanes. El renovat campanar del poble va captar l’atenció amb els tradicionals tocs de campanes, i va deixar pas al ritme de la rondalla i la seua volta al poble amb música tradicional. L’espai Firal va estar obert de matí i vesprada, amb un ventall molt gran de productes oferits: llibres, alimentació, tèxtil variat, artesania i també empreses de serveis agrícoles van explicar el treball que ofereixen.

De la mateixa manera, les sessions divulgatives i culturals van ser una part fonamental del dissabte. Pel matí, la plaça del Dau va acollir una intervenció amb empresaris de productes gastronòmics d’èxit de la província com Agut de Benlloc, dePenyagolosa o Malaerba. En l’Antiga Presó es va dur a terme un tast de formatges a càrrec de The Cheese Project i de vesprada un tast de cervesa artesanal a càrrec de Badum en el Matadero.

Literatura i esport van tindre el seu espai dins de la Fira de Tots Sants. Per una part, el Club de Pilota de Vistabella va oferir un partit d’exhibició; mentre que la Biblioteca va acollir la presentació del llibre ‘Se done a saber II», un volum de l’Arxiu de Vistabella que difon la història de Carmen Sidro, la fotògrafa de Cabanes. A partir de la seua figura i el seu arxiu personal es conta la història de la segona meitat del segle XX de Vistabella del Maestrat. Un treball de recerca que va presentar la filla de Carmen Sidro amb la participació d’Elvira Safont, autora del llibre.