❌📺⚽L’UJI suspén l’autorització per a la instal·lació d’una pantalla gegant al campus per a veure el partit Espanya-Japó

❌📺⚽L’UJI suspén l’autorització per a la instal·lació d’una pantalla gegant al campus per a veure el partit Espanya-Japó

La decisió s’ha pres després que la retransmissió del primer partit al campus s’interpretara com un suport institucional de la Universitat al país amfitrió, Qatar

El partit de futbol Espanya-Japó no es podrà veure en un pantalla gegant al campus de l’UJI com estaba previst. El Consell de Direcció de l’UJI ha decidit suspendre l’autorització concedida al Consell de l’Estudiantat per a la instal·lació d’una pantalla gegant al campus aquest dijous, 1 de desembre, per a retransmetre el partit que disputarà la Selecció Espanyola al Mundial de Futbol de Qatar.

La decisió s’ha pres després que la retransmissió del primer partit al campus s’interpretara com un suport institucional de la Universitat al país amfitrió, Qatar, i al seu Mundial, envoltat en una polèmica, arreu del món, per la vulneració dels drets humans a l’Estat qatarí i per la mort de milers d’obrers immigrants en la construcció dels estadis, com així s’ha reflectit en diferents queixes rebudes a la Universitat. També se’ns han traslladat queixes per les molèsties generades a altres activitats acadèmiques pel soroll d’aquesta acció, i per la despesa en la realització d’aquest tipus d’activitat lúdica en l’actual context econòmic.

Per últim, també s’ha detectat la falta dels permisos d’emissió per part dels organitzadors arrel de la recepció d’un burofax de Mediapro, l’empresa audiovisual que té adjudicats els drets d’emissió del Mundial de Qatar a Espanya, on s’informa que s’ha de regularitzar la situació creada per l’emissió del partit al campus del passat dijous 23 de novembre sense llicència i avisa de futures accions judicials si persistim en la retransmissió d’aquests esdeveniments.

Per tots aquests motius, el Consell de Direcció ha decidit suspendre l’autorització concedida per a la retransmissió del partit de futbol d’aquest dijous 1 de desembre.